Witam,
Co do szczotek to ja ostatnio wymieniałem rozmiar 4x4 mm (jak nie wejdą to ewentualnie lekko przytrzeć papierkiem ściernym albo pilnikiem), koszt jednej szczotki w łodzi w sklepie z silnikami około 4 PLN
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i silnik śmiga jak nowy.
Przy składaniu należy zwrócić uwagę na kompensator luzu wzdłużnego wałka silnika, taki szary bolec na końcu obudowy silnika, albo to wybić i wyciąć element krzywki (ja tak zrobiłem) albo złożyć uważając na to żeby podczas składania był jak najbardziej wysunięty ten mały szary bolec.
Inaczej jak złożysz silnik i go skręcisz to wał silnika się nie obróci
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do plastikowych elementów to nie wiem, może ktoś sprzeda mechanizm uszkodzony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Ponadto warto wszystko rozłożyć (wybić wałek od wycieraczki z korpusu) i wypsikać penetratorem, który usuwa zabrudzenia i rdzę.
I przy ostatecznym składaniu nie zapomnieć o dodaniu smaru stałego...