View Single Post
Stary 21-04-2014, 18:25   #2
sarachen
ford::average

Imię: Michał
Model: Focus MK3 FL
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Elementy silniczka tylnej wycieraczki

Witam,

Co do szczotek to ja ostatnio wymieniałem rozmiar 4x4 mm (jak nie wejdą to ewentualnie lekko przytrzeć papierkiem ściernym albo pilnikiem), koszt jednej szczotki w łodzi w sklepie z silnikami około 4 PLNGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i silnik śmiga jak nowy.

Przy składaniu należy zwrócić uwagę na kompensator luzu wzdłużnego wałka silnika, taki szary bolec na końcu obudowy silnika, albo to wybić i wyciąć element krzywki (ja tak zrobiłem) albo złożyć uważając na to żeby podczas składania był jak najbardziej wysunięty ten mały szary bolec.

Inaczej jak złożysz silnik i go skręcisz to wał silnika się nie obróciGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do plastikowych elementów to nie wiem, może ktoś sprzeda mechanizm uszkodzonyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Ponadto warto wszystko rozłożyć (wybić wałek od wycieraczki z korpusu) i wypsikać penetratorem, który usuwa zabrudzenia i rdzę.

I przy ostatecznym składaniu nie zapomnieć o dodaniu smaru stałego...
sarachen jest offline   Odpowiedź z Cytatem