Cytat:
|
jak chciałeś się popisać, że regenerowałeś wtryski i robili wiele testów to się ciesze, .
|
Nie musze się popisywać. Po prostu widziałem procedurę naprawy wtrysków ( niby banalne ) i testowanie ich po naprawie. I to dało mi do myslenia, że samo rozebranie i złożenie wtrysku to tylko połowa sukcesu. Trzeba jeszcze wiedzieć jak ten wtrysk się zachowuje po naprawie. Sam fakt, że jesteś mechanikiem nie znaczy, że na 100% jesteś w stanie naprawić pompę czy wtryski. Czasy się zmieniły i samochody też. I mechanik, który dzisiaj twierdzi, że potrafi zrobić wszystko jest dla mnie mało wiarygodny. Nie jestem ani złośliwy, ani czepialski. Tylko sugeruje, że być może nie mając praktyki i wiedzy w zakresie naprawy pomp i wtrysków mogłeś coś przeoczyć i masz teraz błędną świadomość, że wtryski i pompa jest ok. Wiele osób na forum naprawiało samemu wtryski ale nie wszystkie te naprawy były w pełni udane.
I jeszcze jedna moja uwaga-
Jeśli stara pompa sypnęła Ci opiłkami to wymiana samej pompki wstępnej to w.g. mnie za mało. Albo niezbyt precyzyjnie się wyraziłeś i coś źle zrozumiałem.