Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC
Witam
Panowie proszę o pomoc.
Samochód S-max , radio : Blaupunkt navi NX, moduł BT/VC bez USB
Jestem w trakcie wymiany modułu BT / VC na BT/VC + USB . Zakupiłem stosowny moduł.
Podmieniłem i standardowo nie ma dźwięku w głośnikach. W związku z tym, że nie udało mi się dorwać odpowiednich pinów do przeróbki wiązki skupiłem się na zmianie konfiguracji CCC celem aktywowania nowego modułu. Nowy moduł ma oznaczenie 8M5T-19C112-ER ( zależało mi też na tym żeby odtwarzać muzę poprzez BT ). Po podpięciu modułu „BT audio” pojawia się na wyświetlaczu navi nx wśród opcji AUX. Problem w tym, że nowy moduł bardzo szybko rozłączał się ze sparowanym telefonem.
Po uruchomieniu ELMconfiga zmieniłem w CCC w zakładce Bluetooth Handsfree z ustawienia BT/VC Low na BT/VC High + BT Audio + USB . Na początku znaczącej poprawy nie zauważyłem. Ale po godzinie w ogóle BT zniknęło z menu navi NX.
Tak, że nie wiem czy jest to wina modułu ( czy może być zepsuty ), czy zlą opcję wybrałem w ustawieniach CCC w ELMconfigu. Próbowałem jeszcze zrobić update modułu poprzez USB ale bezskutecznie ( według opisu ze strony coś nie wychodzi )
Po kilku dniach wróciło BT, ale nie ma w ogóle BT Audio.
Czy macie jakąś propozycje co z tym zrobić. ?
|