View Single Post
Stary 22-04-2014, 23:04   #27
przemek18041
ford::beginner

Imię: Przemek
Model: mondeo mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Szarpanie po regeneracji pompy i naprawie wtrysków

Nie twierdzę, że wszystko potrafię zrobić bo tak nie jest, blacharka i elektryka to dla mnie magia ale rozebrać tą pompę i złożyć na częściach nowych to raczej trudne to nie było, miałeś okazję to rozbierać ? tej pompy się nie reguluje w żaden sposób, ona ma dawać ciśnienie a regulator ciśnienia robi swoje, byłem u gościa który na co dzień zajmuje się tylko fordem i ma cały niezbędny sprzęt, sprawdził mi wtryski, zakodował jeszcze raz własnym sprzętem, sprawdził pompę, pomierzył ciśnienia i wszystko wyszło ok... dlatego to mnie dziwi że on dalej szarpie i nawet jest to inaczej niż pisałem bo dzisiaj jeździłem tym autem i sprawdzałem jak to dokładnie się zachowuje. Jest to moment jak trzymasz gaz bardzo delikatnie, praktycznie auto bardziej zwalnia niż jedzie z równą prędkością, zauważyłem taką dziwną rzecz, że jak zmienię bieg nie puszczając tego gazu to szarpanie jest nadal, więc nie zależy to od obrotów silnika jak się wydawać mogło a tak mi się wydawało, od 3 do 5 biegu jest to samo cały czas (mam automat i ręcznie po biegach przerzucam bez puszczania gazu nawet na chwile), rozumiem, że chodzi Ci o wyczyszczenie całego układu z opiłków, chyba tego nie dopisałem ale wyczyściłem wszystko łącznie z bakiem i przepłukaniem przewodów paliwowych, także wydaje mi się, że zrobiłem dobrze, choć mogę się mylićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do zaworków o których pisał kolega wyżej to prawda... sam naciąłem się kiedyś na chińskie i były nawet w pudełkach delphi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale teraz kupiłem oryginalne czarne od gościa który handluje tylko delphi także mam pewnośćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przemek18041 jest offline   Odpowiedź z Cytatem