Odp: Geometria-Kraków
Ja firmy Autokomputer przy ul. Makuszyńskiego zdecydowanie nie polecam. Pojechałem do nich zachęcony pozytywnymi opiniami prosto od mechanika, który zmieniał mi całe kompletne tylne zawieszenie w Focusie Mk1 wraz z nowymi śrubami do regulacji zbieżności. Po przyjechaniu do warsztatu zwróciłem Panom uwagę że jest to Focus MK1 St170 (istotna uwaga, gdyż w komputerze mają możliwość wyboru takiego samochodu, a kąty się różnią w stosunku do zwykłego Focusa Mk1), powiedzieli że nie ma sprawy. Po wjechaniu na kanał i wybraniu modelu pojazdu (niestety nie widziałem co wybrali-jak się później okazało zwykłego Focusa....) stwierdzili że z tyłu nie da się ustawić zbieżności, gdyż jest za mały zakres regulacji!!! Po poinformowaniu przeze mnie że całe zawieszenie nowe (zresztą mogli się domyśleć bo wszystko czyściutkie i świeże) jednak bez większych kłopotów udało się ustawić. Oczywiście otrzymałem wydruk lecz niestety przyglądnąłem mu się bliżej dopiero w domu... Jak się okazało wybrany został zwykły Focus MK1 a nie St170. Zadzwoniłem do nich i Pan przez telefon uparcie twierdził że to nie ma znaczenia, jednak ja wiedziałem że ma (posiadam wydruki z poprzednich regulacji). Ostatecznie po kilku minutach przepychanek słownych zgodzili się łaskawie na regulację w ramach gwarancji. Udałem się do nich z poprawnymi wartościami kątów zawieszenia dla St170 i Pan stwierdził że przecież to co jest teraz mieści się w normach, tak zgadza się tylko że wszystkie wartości były już na granicy norm więc po co ustawiać coś na granicy jak można pośrodku, tym bardziej że zapłaciłem za usługę!
Polecam natomiast inną firmę Autokomputer przy ul. Siewnej, dawniej oba punkty były jednego właściciela, obecnie te firmy nie mają ze sobą nic wspólnego. Przy ul. Siewnej obsługa bardzo miła kompetentna, robiłem już u nich zbieżność dwa razy (zawsze przed zimą i po zimie), paru znajomych również i nigdy się nie zawiedliśmy.