Temat: [Mondeo 2007-2014] Światła dzienne LED
View Single Post
Stary 24-04-2014, 12:13   #174
grodek75
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001
Domyślnie Odp: Światła dzienne LED

A więc dzienne mam i ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To znaczy nie do końca dzienne, zainstalowałem dziś moduł DRL wykorzystujący długie świecące na 40% jako dzienne.
Wybrałem ten moduł: http://www.sklep.hadron.pl/product-p...V-blister.html
wraz z montażem w Warszawie.
Wybór padł na ten konkretny moduł gdyż faktycznie jest w 100% zabezpieczony przed wilgocią, a dostępne na aukcjach moduły SD-2 ewidentnie nie i były już posty o zwarciach.
Wszystko działa jak należy, po przełączeniu na automat w dzień świecą DRL, po zmroku automatycznie włącza się ksenon.
Wiem - niezgodne z przepisami.
Uważam jednak że jest to idiotyczny przepis, a ten rodzaj świateł powinien być właśnie dopuszczony jako podstawowy zamiast wszelakiej maści chińskich LED-ów, mrugających, trzęsących się i świecących jakby chciały a nie mogły.
Na wszelki wypadek instalacja zrobiona jest w sposób niewidoczny, a jej odłączenie w skrzynce z bezpiecznikami zajmuje tyle ile jej otworzenie i wyjęcie bezpiecznika.

Ostatnio edytowane przez grodek75 ; 24-04-2014 o 12:17
grodek75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem