View Single Post
Stary 24-04-2014, 21:45   #281
Czarny71
ford::average

Imię: Rafał
Model: Mondeo mk3 Ghia automat (kombi) DENSO
Silnik: 2.0 TDCi 130PS
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: DENSO: rozbudowa systemu

Cytat:
Napisał benio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aby obraz z kamery był poprawnie (kolorowo) wyświetlany na ekranie DENSO adapter MARI należy przestawić na tryb NTSC.
Gdyby tak to było.. to było by piknie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

...ale tak niestety nie jest. Mam kamerkę SONY (dedykowaną) i podobno PAL (a przynajmniej tak jest w opisie), obraz w kolorze jest gdy Mari ustawię na PAL, z tym że ma poziome odbicie i do ideału mu daleko. Jutro znajomy ma mi podrzucić konwerter i kamerkę NTSC do dalszych testów ... i wszystko będzie jasne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (przez bardzo krótką chwilę miałem nadzieję że problem tkwi w moim adapterze, ale discus9 udostępnił mi swój do testów i efekt był taki sam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)

Cytat:
Napisał benio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... tylko jakość obrazu z Navi DVD jest nadwyraz niezadowalająca.
Obraz z NAVI to nie problem - wystarczy na przekaźnikach rozdzielić RGBs (czyli na touchscreen idzie albo sygnał z "szarego" Mari albo z NAVI) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Czarny71 ; 24-04-2014 o 22:13
Czarny71 jest offline   Odpowiedź z Cytatem