Wszystko działa w końcu idealnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Można śmiało zamawiać szary (srebrny) adapter MARI, i kamerkę NTSC (koniecznie)!!!.
Jeżeli sprzedający będzie twierdził że wszystkie kamerki cofania są PAL/NTSC (co jest bardzo prawdopodobne), na kamerce jest zazwyczaj naklejka która pomoże kupić właściwą:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kamerki PAL nie będą wyświetlały poprawnie obrazu, chyba że dołączymy do zestawu dodatkowy konwerter PAL-NTSC. Nie pytajcie dlaczego bo w teorii nie powinno mieć to znaczenia, ale jednak ma...
Sprawdzałem na dwóch adapterach MARI (srebrnych), dwóch kamerach PAL (jedna CCTV co prawda, ale akurat taką miałem pod ręką
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), konwerterze PAL-NTSC i kolejnej kamerce z tym że NTSC.
W najbliższych dniach pozbieram do kupy fotki, rozrysuję dokładnie schemat, napiszę parę słów i wrzucę wszystko na Forum.
P.S. Do instalacji będzie potrzebne poza adapterem, przejściówką i kamerką jeszcze kilka części elektronicznych (te zamkną się w kwocie 60-70 zł), umiejętność posługiwania się lutownicą (tudzież pomoc takiego który potrafi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i w zależności od umiejętności 4 - 8 godzin czasu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Bump:
Cytat:
|
A kabelki masz ekranowane?
|
Co prawda myślałem o tym przez chwilę, ale po podłączeniu do Mari odtwarzacza DVD, obraz na Denso był wyświetlany prawidłowo (z ledwo widocznymi poziomymi paseczkami, ale te wyeliminuje prosty filtr zasilania).
Winna okazała się kamera SONY (PAL).