Witam,
Mam następujący problem. Podczas jazdy zdarzyło mi się parę razy, że samochód dostał tak jakby resetu komputera. Objawy były takie, że zaświeciła się choinka, Convers+ zaczął startować jak po uruchomieniu silnika. Klima się wyłączyła. Trwało to chwilę (1s może 2s) i za chwilę wróciło do normy. Z tego co zauważyłem działo się tak po wrzuceniu kierunku w lewa stronę. Poczytałem trochę i było dość sporo problemów z dźwignią od kierunków. Co prawda objawy występujące u innych to raczej nie włączanie albo samoczynne włączanie kierunku ale może to sprawdzić. Objawy są bardzo nieregularne parę dni nic i nagle ... Zdążyło się tez tak że razem z poprzednio opisanym resetem słychać było przekaźniki jak szalały
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (dźwięk od strony schowka). Raz tez tak było ze po takim resecie zapaliła się kontrolka od ESP, która po wyłączeniu/włączeniu silnika zgasła. Podpoiłem pod ELM327, ale żadnych błędów ani ramek nie było
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może ktoś miał podobny przypadek. Od czego zacząć od tej dźwigienki od kierunków ? Dodam że objawy występowały nie koniecznie w czasie jazdy ale także jak samochód stał włączony niestety nie zwróciłem uwagi czy miał skręcone wtedy koła.