View Single Post
Stary 26-04-2014, 12:30   #247
1endzi
ford::advanced

Imię: Andrzej
Model: Focus MK2 lift 1.6tdci HB, Mk3 lift HB
Silnik: 1.6tdci/2.0tdci
Rocznik: 2008/2015
Domyślnie Odp: Dołożenie alarmu do Mondeo MK4 - ale również do SMAX, Focus, Fiesta

Cytat:
Napisał Du_poid Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mógł by ktoś zerknąć na schematy focusa i mondeo i zweryfikować moje podłączenie do GEM, bo nie wiem czy ja coś źle zrobiłem czy moduł nie będzie grał z mondeo, chodzi o wtyczkę do czujek ruchu. Moduł w lampce z Focusa - Denso, nie wiem czy to ma znaczenie.
Podłączenia opisałem stronę wcześniej.
według schematów wygląda że zrobiłeś ok, może Twoje czujki są zwalone, gem, może gem nie obsługuje czujników (tak było z moim gem-em, alarm obsługiwał ale czujek już nie)

Bump:
Cytat:
Napisał Wiury Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
2. Mam komunikat że maska silnika otwarta. Mam zamek z pinami i teraz nie wiem gdzie szukać błędów, czy w zamku czy w okablowaniu. Na schemacie nie widzę tego czujnika maski.
zewrzyj kable z wtyczki czujnika maski ma masę lub ze sobą, jeśli nie będzie komunikatu o otwartej masce to okablowanie jest ok,
czujnik w poście #242

opis gniazd gem-a w załączniku
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg gem mk4 opisany.jpg (80.5 KB, 216 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez 1endzi ; 26-04-2014 o 12:50
1endzi jest offline   Odpowiedź z Cytatem