View Single Post
Stary 27-04-2014, 10:05   #32
Roland074
ford::average

Imię: Mariusz
Model: było Mondeo Titanium X MK IV hatchback + pakiet stylizacyjny
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: niedziałający centralny zamek od strony kierowcy

Witam ponownie
Po tak długiej przerwie, w końcu wczoraj udało mi się zająć niedziałającym zamkiem w tylnych prawych drzwiach. Wyjąłem cały zamek i na zewnątrz nie ma ślady żeby cokolwiek pękło (plastikowa prowadnica cała,sprężyny również). Oprócz tych elementów przesmarowałem również linkę (strzykawką wpuściłem do pancerza olej), ponownie środkiem do układów elektronicznych popsiukałem wszystkie kostki w drzwiach i w słupku. Gdy ręcznie zamykam drzwi od środka (bolcem nad klamką) i otwieram klamką - wszystko chodzi super. Problem pojawia się gdy otwieram i zamykam za pomocą pilota. Na wyjętym, ale podłączonym do elektryki zamku (przy zamykaniu z pilota) widać że ta plastikowa biała prowadnica połączona do linki przy zamku, przesuwa się tylko do połowy. Gdy 4 razy nacisnę zamykanie samochodu - drzwi się zmykają, a otwierają się po podwójnym naciśnięciu przycisku otwierania.
Ps: zamka nie rozkręcałem na części pierwsze, bo obawiałem się że może jakaś sprężyna lub coś innego wyleci i go nie złożę.
Pod kompa nie podłączałem, ale nie wiem czy to by coś dało. Czy gdyby załóżmy - zamek jest sprawny, a po podłączeniu do kompa pokazuje błąd i czy wtedy kasowanie błędu spowoduje prawidłowe działanie zamka?
A wracając do problemu zamka - nie wiem co dalej robić?
Pozdrawiam i czekam na propozycje szanownych forumowiczów.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Roland074 jest offline   Odpowiedź z Cytatem