Mam AG4 w swoim i ojca aucie.
Wytrzymują przy normalnej jedzie i prawidłowej obsłudze około 300 tys km.
Potem remont. To precyzyjny układ hydrauliczny. Ma taką żywotność i trzeba się z tym liczyć.
Kap. remont to 5-8 tys z.
Automatem trzeba jeździć spokojnie, jak mocno dynamicznie to konieczne chłodzić olej w skrzyni, bo tej zwyczajnie się gotuje i uszkadza skrzynię.
Jeśli biegi się ślizgają przy przełaczaniu, po nagrzaniu oleju to znaczy, że tarczki juz popalone bo brakuje ciśnienia oleju - konwerter pewnie tez już zużyty..
sprawdź kolor i zapach oleju, ale już występuję nieodwracalne zużyce. uszkodzenie skrzyni i nic nie zrobisz.
Jedyna nadzieja, że masz za mało oleju i stąd problemu (sprawdź stan - przelewowo przy 35-40 stopniach, dolej / wymień)
Jaki przebieg auta ?
Robiłem kapitalki w obu autach. Alhambra jeździ idealnie po remoncie (ASB Płocheć).
Galax niestety nieudany remont w Autojózefów - odradzam.. skrzynia ciekłą od odebrania auta i ogólnie niedokładnie zrobiona.
W końcu założyłem używaną przywieziona z zachodu (1500 zł), przepięknie pracuje na zimno na gorąco..
Chłodnicę oleju mam dołożoną! Warto. Przedłużymy żywotność ASB i możemy ją bardziej forsować.
Bump:
Cytat:
|
Jednak jak padnie to mocno będę się zastanawiał czy robić jej remont za parę tyś złotych,czy założyć manuala.
Pozdrawiam
|
przesiąść się z ASB na manuala .. :O
Chyba sam nie chcesz, jedynie koszty cię przerażają ..
W skrajnym przypadku założysz używaną
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i pojeździsz jeszcze 100 tys km.
Skrzynia zgłasza Ci jakieś błędy ? przypala olej ?