Można to sprawdzić na dwa sposoby.
pierwszy. Szukasz na jakim dobrze grającym sprzęcie utworu z fajnym głębokim basem. Najlepiej jakieś techno czy disco Polo bo na takich są długie sekwencje basowe
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak już znajdziesz coś takiego to włączysz to w aucie. Ustawiasz balans na jedną stronę np. Prawą. Oraz Fader na przód. Midy na - 7 i trable - 7 bas na + 7 słuchasz utworu. Wsuc***esz się w bas. Następnie powoli cały czas słuchając podkrencasz balans na na środek czyli "0" jeśli głębokość basu będzie spadać zamiast rosnąć to masz z przodu przeciw fazę czyli lipę. To samo robisz z tyłem. Fader przełączasz na tył i powtarzasz zabieg.
Drugi sposób to odpowiedni dźwięk testowy. Mogę ci taki podesłać w mp3 ale to będziesz musiał sobie wypalić na płytce.
Dźwięk tekstowy to sygnał ciągły 39 Hz potrafi potrzepać blachami i czachą. Jest 5 sekundową sekwencja nagrana w Fazie przechodzi na 5 sekundową w przeciw fazie i znowu 5 sekundową sekwęcję w fazie. Robisz tak. Bas na +7 midy na -3 i trable -3 balans "0" i Fader "0" głośność na 15 max 18
Włączysz mój dźwięk.
Wynik.
Jeśli czujesz normalny bas i trzepie ci czachą 5 sekund następnie głębokość basu znika na 5 sekund i na kolejne się pojawia to jest wszystko ok.
Jeśli bas trzepie ci czachą dopiero po chwili słuchania sygnału czyli po 5-6- sekundach następnie znowu zanika to masz lipę czyli przeciw fazę.
Spreparuje taki sygnał i go wrzucę ( trochę nie wiem jak go tu zamieścić )
Jeśli chodzi o zwrotnicę to najpierw sprawdź Fazy bo w przeciwnym razie ona nic nie pomoże.