View Single Post
Stary 29-04-2014, 15:29   #5
Czarny71
ford::average

Imię: Rafał
Model: Mondeo mk3 Ghia automat (kombi) DENSO
Silnik: 2.0 TDCi 130PS
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Denso - rozbudowa - krok po kroku

Cytat:
Napisał koniec_jest_bliski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam adapter MARI nie "pociągnie" tych sygnałów?
Po prostu gdyby przeciąć kabelki z sygnałem idącym do ekranu i wpiąć się szeregowo tym adapterem w instalację?
O ile dobrze zrozumiałem pytanie to w przypadku tego konkretnego adaptera takie rozwiązanie jest konieczne (chyba że się mylę, to proszę o info). Chodzi o Forda z Denso, bo miałem okazję zobaczyć srebrne Mari w Jaguar X-type i tam działa bez przekaźników.
Jeżeli z NAVI/DVD RGBs poszło by do RGB In MARI, a z RGB Out Mari sygnały na Touchscreen (o ile o to chodziło ci kiedy pisałeś "wpiąć szeregowo") to obraz na Denso ściemnia się (z resztą było to już wałkowane na Forum miesiącami). Poprzedni typ Mari (taki jaki jest dostępny w tej chwili np. w Czechach) umożliwiał takie właśnie "wpięcie się" pomiędzy NAVI/DVD a touchscreen Denso w Fordzie.

Czyli żeby wszystko było jasne, jeżeli myślałeś o tym:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

to stary typ Mari - TAK
jedyny dostępny dzisiaj w Polsce srebrny Mari - NIE
Oczywiście jeszcze raz (i po raz przedostatni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) podkreślam że chodzi o instalację nowego, srebrnego Mari w Fordzie !!!. W innych samochodach może działać. Na pewno w Jaguar X-type z Denso. Użytkownik discus9 udostępnił mi swojego do testów kiedy męczyłem się z instalacją w swoim Mondku (jeszcze raz dzięki).

P.S. Nie jestem też pewny czy ten dostępny np. w Czechach można w ten sposób podłączyć. Wygląda na to że tak, ale nie miałem go w rękach więc nie wiem.

Ostatnio edytowane przez Czarny71 ; 02-05-2014 o 12:16
Czarny71 jest offline   Odpowiedź z Cytatem