Odp: egr, zaślepiony. prymitywnie,ale jaki efekt!!!
Witam ponownie w temacie.
Dziękuję Kolopeter za zainteresowanie jednak myślę, że firma, którą podałeś zajmuje się pompami, wtryskami a tu raczej problem jest gdzie indziej ale dziękuję.
Kalachan cieszę się, że się odezwałeś, miałem zamiar napisać do Ciebie na priv ale nie chciałem zawracać głowy. Przeczytałem wszystkie twoje posty i widzę, że masz wiedzę, jak również miałaś problem z EGR-em. Ciekaw jestem jak sobie z tym poradziłeś.
Mój silnik to 2.0 TDCI 96 KW czyli 131KM oznaczenie AZWA (o ile nie poprzekręcałem literek) z grupy PSA. Specjalista, u którego byłem po raz pierwszy z tym problemem, a który chciał mi wymienić oprócz EGR-a turbinę i intercoller powiedział mi, że to szybki wypust takie jednorazówki niedopracowane te 140KM są dużo lepsze. Ale do rzeczy zastanawiam się nad przepustnicą, może ona jest uszkodzona lub zabrudzona, może wystarczy ją wyczyścić i czy dałbym radę to sam zrobić i czy przy okazji czegoś nie uszkodzę. Ewentualnie jak sprawdzić to co pisałeś "Radzę dobrze sprawdzić wtyczkę i jej piny, styki jak zwał tak zwał. Często ta właśnie wtyczka jest podatna na zgięcie styków i kończy się na jej odcięciu, naprawie i przylutowaniu" Generalnie przewody od komputera do Egr-a
|