Witam wszystkich ponownie, szczególnie dawnych kolegów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dawno mnie tutaj nie było!
Moje zmagania z mondkami nadal trwają i pojawił się nawet 3 służbowy mondek - o zgrozo, fatum!
Wracając do tematu, wyskoczyła mi sarna przed auto na prostej drodze w obszarze zabudowanym. Generalnie wszystko się działo tak szybko że jedyne co pamiętam to sarnę przed maską która wyskoczyła z zboża, huk i potem moment kiedy już się zatrzymałem na poboczu. Widok był bardzo nie fajny;/ Oczywiście pierwsze co to telefon na 112 i tam w zasadzie nikt nie chciał przyjac zgłoszenia lol, odsyłali mnie do różnych miejsc, do straży miejskiej itd. W końcu udało mi się dodzwonić juz nie pamietam do kogo kto przyjechał po sarnę i ją zabrał.
Oczywiście zlecieli się chyba wszyscy okoliczni mieszkańcy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Następnie telefon do ubezpieczalni że chce zgłosić szkodę. Podałem co trzeba i przysłali lawete. Laweciarz wyjął osłonę, jakaś poduszą, zrobił zdjęcia i pojechałem dalej.
Po świętach będę jechał do ASO.
Generalnie na drodze nie było żadnego znaku odnośnie zwierząt, ale uzyskanie odszkodowania od gminy czy tym od kogoś... to podobno droga przez mękę więc pewnie pójdzie z AC.
Auto jest dość nietypowo obite. Wpierw myślałem że uszkodzony jest tylko zderzak, ale dziś zauważyłem że nie tylko. Nie wiem o co zahaczyłem jak próbowałem ominąć sarnę ale uszkodzone są także drzwi i tylne nadkole.
Zastanawiam się czy nie będą mi robić problemu w ubezpieczalni?
Nie wiem co powiedzieć też kiedy zapytają ile jechałem bo raczej nie patrzę na licznik podczas jazdy.
Zdjęcia z zdarzenia:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.s.
Czy ktoś spotkał się w mondku z dziwnym huczeniem podczas ruszania, ale nie zawsze tylko w bliżej nie określonych momentach? takie huuuu jakby coś tarło. Czasami występuje też podczas skręcania.