Odp: Wadliwe podłączenie głośników w fabryce czy coś innego ?
Dla tego proponuję przykleić temat. Ludziska sobie sprawy nie zdają jakiego psikusa strzelił ford. Narzekają na radia 6000 CD wymieniają je na Soniacze, kombinują z wymianą głośników a mogli by przecież zacząć od tak prostego zabiegu. Myślę że znaczna większość ludzi będzie bardzo zadowolona z efektów tej poprawki. Proponuję zmienić temat na bardziej dobitnie mówiący o psikusie Forda i przykleić go.
Aa i jeszcze jedno. W radiach CD 6000 jest na ustawieniach CD funkcja "Comp" po jej wyłączeniu dźwięk jest jeszcze lepszy. I pamiętajcie żeby też zmienić biegunowość w tweeter-ach poprawi to sporo wysokie tony i stereofonię.
Podejrzewam że sporo ludzi zmieniło głośniki na leprze i zaznaczyło przewody przed odłączeniem. Swoje nowe głośniki podłączyli nie świadomie w przeciw fazie. Nawet nie zdają sobie sprawy jaki potencjał drzemie w ich radiu i nowych lepszych głośnikach. Również dotyczyć to może ludzi którzy zmienili swoje 6000 CD na sprzęt Sony. To się mogą zdziwić jak może zagrać ich sprzęt.
Swoją drogą znajomi mnie też pytają jaki subofer mam w aucie. Nie spodziewałbym się sam takiego efektu.
Ostatnio edytowane przez Norb.81 ; 02-05-2014 o 01:24
|