Temat: [Mondeo 2000-2007] Regeneracja wtyskiwaczy
View Single Post
Stary 02-05-2014, 21:14   #31
sniper211
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2000
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Regeneracja wtyskiwaczy

Cytat:
Napisał Boblo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te wtryski nie mają żadnej regulacji. Mozna tam coś próbować regulować ale to żadne technologiczne sposoby producenta tylko metody "Pana Kazia". A co do kodów - głównie trąbią o nich warsztaty, które kupiły za grube pieniądze maszyny nadające kody. Trzeba jakoś walczyć z konkurencją Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wtrysk musi być sprawny mechanicznie. Jeśli jest - kodowanie można sobie odpuścić bo nic nie pomoże i nic nie zaszkodzi. ( Poza przypadkami "zgubionych kodów " ze sterownika )

Kolego jeżeli wymienimy rozpylacz i zaworek na oryginał Delphi zgodzę się żę nie trzeba regulować w innym przypadku regulacja jest nie unikniona, przez takich (KAZIÓW) mam pełne ręce roboty

Bump:
Cytat:
Napisał pablolinda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego lukasz2085 niech Ci ten mechanik pokaże pudełka po tych częściach które Ci włożył we wtryski. Albo w inny sposób udowodni że masz oryginały włożone. Też miąłem i jeszcze trochę mam problem z tym klekotem ale po dłuższym czasie i wizycie u pewnego mechanika w stolicy którego polecił mi kolega Boblo wiem teraz na czym stoję, to znaczy mam nie oryginalne rozpylacze na szczęście nie chińskie tylko włoskie i to one raczej są przyczyna tego klekotu. Sam tez nie wierzę w kodowanie wtrysków bo ten mechanik który robił mi te wtryski też kazał mi wpisać stare kody. Do tego dochodzi przebieg jaki zrobiłeś po ich założeniu u mnie było dopiero poprawa jak przejechałem trasę 300 km za jednym razem po mimo że od ich założenia zrobiłem 1000km to dopiero po tej trasie zauważyłem poprawę w pracy. A ostatnio zauważyłem że zmiana stacji i paliwa też ma spory wpływ na kulturę pracy mojego silnika
Kody we wtryskach działają jak np: karta graficzna w kompie stare stery mogą ale nie muszą działać poprawnie
sniper211 jest offline   Odpowiedź z Cytatem