Cytat:
Te wtryski nie mają żadnej regulacji. Mozna tam coś próbować regulować ale to żadne technologiczne sposoby producenta tylko metody "Pana Kazia". A co do kodów - głównie trąbią o nich warsztaty, które kupiły za grube pieniądze maszyny nadające kody. Trzeba jakoś walczyć z konkurencją Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wtrysk musi być sprawny mechanicznie. Jeśli jest - kodowanie można sobie odpuścić bo nic nie pomoże i nic nie zaszkodzi. ( Poza przypadkami "zgubionych kodów " ze sterownika )
|
Kolego jeżeli wymienimy rozpylacz i zaworek na oryginał Delphi zgodzę się żę nie trzeba regulować w innym przypadku regulacja jest nie unikniona, przez takich (KAZIÓW) mam pełne ręce roboty
Bump:
Cytat:
|
Kolego lukasz2085 niech Ci ten mechanik pokaże pudełka po tych częściach które Ci włożył we wtryski. Albo w inny sposób udowodni że masz oryginały włożone. Też miąłem i jeszcze trochę mam problem z tym klekotem ale po dłuższym czasie i wizycie u pewnego mechanika w stolicy którego polecił mi kolega Boblo wiem teraz na czym stoję, to znaczy mam nie oryginalne rozpylacze na szczęście nie chińskie tylko włoskie i to one raczej są przyczyna tego klekotu. Sam tez nie wierzę w kodowanie wtrysków bo ten mechanik który robił mi te wtryski też kazał mi wpisać stare kody. Do tego dochodzi przebieg jaki zrobiłeś po ich założeniu u mnie było dopiero poprawa jak przejechałem trasę 300 km za jednym razem po mimo że od ich założenia zrobiłem 1000km to dopiero po tej trasie zauważyłem poprawę w pracy. A ostatnio zauważyłem że zmiana stacji i paliwa też ma spory wpływ na kulturę pracy mojego silnika
|
Kody we wtryskach działają jak np: karta graficzna w kompie stare stery mogą ale nie muszą działać poprawnie