Cytat:
|
(może dzięki zrobieniu odmy).
|
możesz proszę napisać jak zrobić tą odmę?
Bump:
Cytat:
|
Pomoże ktoś? Może ktoś policzyć ile razy słychać "cykanie" po wyłączeniu silnika przy sprawnym EGRze?
|
ja również pytałem kilka postów wyżej o co chodzi z tą sprężynką, niepotrzebnie odkręcałem te torxy bo od góry wszystko i tak jejst czyste, i też nie wiem jak założyć sprężynkę - po dłuższej analizie po prostu zaczepiłem ją i złożyłem tak jak mi się wydawało że była - ona nie domyka EGR jest zbyt delikatna więc chyba silniczek EGR musi to robić. Nie wiem po co jest sprężynka.
Cykania nie słyszę po wyłączeniu silnika..
Odnośnie dostępu - jeśli ktoś zaślepia EGR (tak jak ja) bez czyszczenia, to najlepiej w ogóle tej opaski nie ruszać, odkręcić za to śrubę przy tłumiku spalin (ta podłużna tuleja cylinder z wlotami płynu chłodzącego), oraz rurę harmonijkę do dolotu, wtedy cały pakiet EGR+chłodnica się rusza i można próbować wsunąć zaślepkę. Chociaż nie jest to łatwe, najpierw trzeba wyjąc oryginalną uszczelkę, zobaczyć jak włożyć zaślepkę (jest niesymetryczna), najlepiej dać uszczelki z allegro z obu stron i skleić je silikonem na wys. temp., wsunąć, skręcić. Ja tak zrobiłem i jest OK.