Moim zdaniem problemem nie jest prędkość i ciągła ale fakt, że Andrzej przez 8 sekund jechał po pasie kolizyjnym za autem, które nie wiadomo dlaczego jedzie po kolizyjnym. Na drodze są różni ludzie w różnym stanie umysłu i moim zdaniem jazda za takim kimś po stronie kolizyjnej to już przegięcie. Skąd wiadomo czy ktoś nie blokuje specjalnie żeby nadziać tego z tyłu na czołowe a później cieszyć się, że fajnie się zderzyli???
Wielu dobrych kierowców o wysokich umiejętnościach i latach doświadczenia wychodzi z opresji w beznadziejnych sytuacjach a kości połamali sobie na dziecinnym błędzie bo zgubiła ich.... rutyna.
Co do CB to oprócz funkcji typowo informacyjnej służy mi do unikania sytuacji gdzie na prostej drodze, którą znam zapłacę za przekroczenie o 20km/h bo policjant sobie limity wyrabia. Już widziałem jak policja stojąc 250m za tablicą "teren zabudowany" mierzy prędkość miernikiem laserowym, który ma przymiar z 500m. Nie chcę po prost zaplacić za to, że 250m przez zabudowanym miałem 70km/h a nie 50 km/h
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.