Cytat:
|
Jak z fabryki, zamieniony masz tylko + z -. SET+ jest po 120ohm, a SET- po 180ohm.
|
Dzięki. Ale czekaj, żebym dobrze zrozumiał, mam odwrócone rezystory? Tzn. zamienione miejscami? Ze schematu wynika, że Set+ jest po 120, a minus po 180. Wszystko się zgadza o ile dobrze patrze na swój układ i na schemat. Nie widzę, aby coś było zamienione. Możesz dokładnie sprecyzować, podając nawet współrzędne gdzie jest błąd? Dodam iż mam odwrócone (w sensie pasek złoty raz na górze raz na dole) rezystory (co jest bez znaczenia, ale można się pomylić), więc może Cię to w błąd wprowadziło.
Dziwi mnie też działanie OF w ogóle nie do końca rozumie dlaczego np. + i - (nie SET tylko główne 2 przewody) są tak podłączone, że np. przełącznik OF domyka obwód. No dobra właśnie chyba pisząc to zrozumiałem tego działanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., tak to jest jak się nie ma uprawnień SEP do 1kv
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Wynika z tego, że obwód jest zamknięty cały czas, ale działa na niego (w nim) suma oporów wszystkich rezystorów. Naciśnięcie OF pomija opór i zamyka obwód bez działania rezystorów, dosłownie jak by zewrzeć + i -.
No ale dalej nie wiem o co Ci chodzi z tym SET - i SET + :/