Temat: [Mondeo 2007-2014] Program konfiguracji - ELMconfig
View Single Post
Stary 08-05-2014, 23:09   #629
Maniak
ford::advanced

Imię: Marek
Model: Mondeo Titanium X
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Program konfiguracji - ELMconfig

Cytat:
Napisał bartoszek_pl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj aktywowałem TPMS bez anten oraz, blokowanie drzwi po ruszeniu.
Mam jednak kilka pytań dotyczących bieżącej oraz planowanej konfiguracji mojego pojazdu.

1. Mam xenony, a w CCC zaznaczoną opcję Page2 - GDL system with auto dynamic adjust, czym ta opcja się różni od Adaptive Bi-Xenon lights?
2. Page3 - rozmiar opon - na co ty wpływa? Obecnie mam założone 235/45/17 a w ustawieniach jest 215/55/16 - różnica w średnicy niewielka.
3. Page4 - Without AUX input audio - a mam jacka w schowku (system NX)
4. Emergency Break lamp - Hazard warn - a przy nagłym hamowaniu nie włączają się światła awaryjne, zmieniłem opcję na Flashing i nadal nic.
5. Page5 - mam: BT/VC Hight + BT Audio + USB, co powinienem zaznaczyć aby uruchomić Streaming Audio po BT?
6. Ostatnie - czy w wersji przedliftowej można uruchomić Shift Indicator?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
1. mam tak samo jak ty gdl system. Adaptive bi-xenon to domyślam się że chodzi o ganiające xenony prawo-lewo
2. pewnie chodzi o minimalne różnice w przeliczaniu prędkości
3. też mam without, a mam jacka i navi fx
4. nie testowałem, mam nadzieję że nigdy nie będę potrzebował
5. tez mam, przez chwile nawet działało a przy którymś wgraniu ccc mi ta opcja znikła. Możesz spróbować aktualizacje modułu bt i navi
6. próbowałem w mondeo 2.2 tdci z 2009roku i mondeo 2.0 tdci 2008r- nie działa.

Cytat:
Napisał bartoszek_pl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Postaram się jutro sprawdzić.
A powiedzcie mi czym się różni:
Emergency Braek lamp - Hazard warn od Flashing?
emergency light to włączy ci awaryjne a przy flashing to światła stop będą mrygać. Tak to rozumiem, aczkolwiek nie testowałem.

Ostatnio edytowane przez Maniak ; 08-05-2014 o 23:12
Maniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem