Cytat:
|
ja również pytałem kilka postów wyżej o co chodzi z tą sprężynką, niepotrzebnie odkręcałem te torxy bo od góry wszystko i tak jejst czyste, i też nie wiem jak założyć sprężynkę - po dłuższej analizie po prostu zaczepiłem ją i złożyłem tak jak mi się wydawało że była - ona nie domyka EGR jest zbyt delikatna więc chyba silniczek EGR musi to robić. Nie wiem po co jest sprężynka.
|
Zrobiłem drugie podejście do EGRa, rozebrałem od góry i już wiem jak ma pasować ta sprężynka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Nie jest ona za silna, ale da się ją tak zamontować aby pomagał powrócić do stanu 0 po wyłączeniu zasilania.
Z moim EGRem jest ciekawa sprawa, generalnie się zawieszał, mimo tego, że w środku był dość czysty i ręcznie działało domykanie/otwieranie bez żadnego problemu. Pewnego dnia silnik zgasł i dopiero po odpięciu EGRa dało się auto odpalić. Gdy EGR jest podpięty to zwraca błąd: "P0489 - Niskie napięcie w obwodzie sterującym recyrkulacją spalin". Wygląda na to, że uszkodzony jest sam silnik w EGRze...