View Single Post
Stary 10-05-2014, 22:31   #27
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
Domyślnie Odp: Wyprzedzanie na pasie kolizyjnym/za innym autem = mandat??

Cytat:
Napisał radek9103 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli najlepiej nie wyprzedzać?? Gdybym miał tak dosłownie traktować ten "przepis"
Nie mówię, że nie należy w ten sposób wyprzedzać. Mówię, że nie należy tak mówić! W razie gdyby... mówimy " podjąłem manewr wyprzedzania, w trakcie wykonywania tego manewru zauważyłem ,że mogę go nadal kontynuować, bo nikomu nie zagrażam, a widocznoś pozwala na bezpieczne kontynuowanie wyprzedzania, w związku z czym wyprzedziłem kolejny pojazd, po czym jeszcze jeden, stale jednak obserwowałem drogę i nic nie wskazywało na wystąpienie jakiegokolwiek zagrożenia". Gdy jednak powiemy: podjąłem manewr wyprzedzania kolumny samochodów", a w tym czasie ktoryś z wyprzedzanych się "wyłamie" i wpakuje się nam przed maskę, to może się to skończyć, jak w powyższym przypadku policjanta.
Cytat:
Napisał TOMGOL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Proszę Ci bo zacznę Ci kwalifikować do ludzi pokroju
Nie jestem upierdliwy, tylko drobiazgowy. Z tego zresztą żyję.