Temat: [S-MAX 2006-2015] Update do 163KM w ASO da się zrobić ?
View Single Post
Stary 12-05-2014, 13:38   #86
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Update do 163KM w ASO da się zrobić ?

Cytat:
Napisał bartoszek_pl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ehh szkoda, że dopiero od połowy 2010 roku szły z Delphi.
....
Właśnie kolega kolopeter podpowiedział mi (dzięki Piotrze!) jak można Twój samochodzik trochę bezpieczniej niż "podkładaniem sesji" zamienić na (nominalnie) mocniejszy...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Podeślij proszę na PW VIN swojego auta i namiar na siebie - pogadamy...

BTW - nie ma to jak "społeczny" doping do uruchomienia kreatywności Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...krzywe momentu i mocy obu wersji 2.0 tdci ...
Potwierdza się empiryczna obserwacja, iż max moment dla 163PS jest "dłuższy" niż dla 140PS i wynosi "na osi" zapewne powyżej 350Nm ("wyliczany" - czyli "na silniku" - pokazywany jest ok 369Nm w mojej próbie i 371Nm u kolegi kolopeter)

Cytat:
Napisał kolopeter Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do uwalenia auta, to ciężko to zrobićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...
Ja nie napisałem, że auto będzie uwalone tylko, że może "trochę" pracy kosztować jego "pozbieranie"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam wiesz ile trwają te wszystkie operacje IDSem i ile nerwów człowiek przy tym traci...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 12-05-2014 o 13:55
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem