Odp: 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej
Witam,
Widzę że jest co raz więcej osób z tego typu problemem.
Nie wiem przy jakim ciśnieniu powinna się zapalić kontrolna oleju, lecz nie wydaje mi się by przy ubytku oleju 1l z poziomu bagnetu to raczej powinna bo to już brakuje prawie 2l.
Czy opłacalny jest remont silnika, trudno powiedzieć, każdy z nas ma paki sam silnik, ale koszty może być różny. Wszystko zależy od tego co chcecie w nim zrobić. Myślę że na początek można zacząć od góry, i zająć się samą głowicą, tu uszczelniacze, wymienić, sprawdzić popychacze, szklanki dobry mechanik w 800zł z planowaniem i dotarciem zaworów powinien się zmieścić. Dobrze jest powymywać benzyną wszystkie odmy, zawór EGR, kolektor doprowadzający powietrze i wtedy pojeździć trochę. U mnie przy tak dużym spalaniu oleju pierścienie to już był mus.
Sąsiedzi zawsze będą szukać sensacji, ale nie ma się nimi co przejmować.
Czy płukanka pomoże, też trudno powiedzieć, teraz są miejsca które się tym szlamem uszczelniły, a po płukane jak się to rozszczelni to może mieć efekt odwrotny, ale może się udać, u mnie nie pomógł nawet olej Motul, gęstszy i zalecany przy zwiększonym zużyciu oleju, ale może u Was dał by radę.
Na wolnych obrotach też może być dymek podobny jak para wodna, myślę że trzeba się nią dobrze zaciągnąć i wtedy będzie wiadomo, czy czuć siarkę, spaliny czy nie.
Czy uszkodziłeś coś w silniku, jeśli teraz dolałeś i nic nie stuka, tłucz, zgrzyta, silnik pracuje równo i przyśpiesza bez zmian czyli płynnie to nic mu nie dolega. Musisz tylko teraz do 300km sprawdzać olej i będzie dobrze.
Pozdrawiam
|