Procedura wymiany emblematu FORDa u Forda ...
... nie wiem czy ktoś z Was już sobie to załatwiał ale byłem dzisiaj w salonie Forda w Sosnowcu u Szumilasa i mnie troszkę zatkało - a mianowicie:
(wspomnę na początku, że termin wizyty w salonie miałem ustalony telefonicznie 5 dni wcześniej)
- procedura rozpoczęła się od wypełnienia kwestionariusza zgłoszeniowego do Ford Polska (ok 25 minut),
- następnie wjechałem na ścieżkę zdrowia na terenie warsztatu i nastąpiło kompleksowe sprawdzanie samochodu przez pracownika salonu w celu wykrycia ewentualnych nieprawidłowości w pracy samochodu pod względem elektrycznym, mechanicznym i optycznym + wypełnienie kolejnego papierka czyli protokołu przekazania samochodu do salonu (ok 20 minut),
- następnie po podpisaniu kolejnych papierków pracownik salonu zabiera auto na serwis w celu zdobienia zdjęć elementów do wymiany czyli emblematów FORD (czas oczekiwania ok 30 minut),
- ... i na koniec okazuje się, że oba emblematy kwalifikują się do darmowej wymiany ...... ale dowiaduję się - że ich na stanie nie ma i muszę przyjechać kolejny raz na zamontowanie nowych emblematów.
.... bez komentarza - straciłem prawie półtorej godziny i nic na chwile obecną z tego nie wynikło .... mam nadzieję że nastepnym razem pójdzie szybciej !
pozdrawiam i życzę wytrwałości ...