View Single Post
Stary 14-05-2014, 07:35   #127
Larrond
ford::beginner

Imię: Mateusz
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Czarne lampy i halogeny w MK3 - wykonanie i efekt końcowy

Witam.

Bardzo spodobał mi sie pomysł, jaki został rzucony z czarnymi lampami. Opisze swoją wymianę wkładów. Gumy które są na lampach u mnie wymagają wymiany, ale poczekam na dobry moment to je wymienię. Ustawiłem piekarnik na 85'C gdyż na 70 to było za mało i klej nie chciał puścić - resztę jak pisze w 1 poście nożyk i ładnie odchodzi. Aby wykręcić drugiego torxa trzeba wyciągnąć klosz postojówki - i tutaj uwaga bo są na zatrzaski które trzeba podważać aby niczego nie wyłamać. Jak odkręcimy już wkład lampy to cała przyjemna zabawa z matowieniem przed nami. Tak jak napisane zostało - warto to zrobić porządnie. Przy zakładaniu trzeba uważać przy wkładaniu klosza postojówki. Czas jaki mi to zajęło - takiemu laikowi który robi domowymi sposobami -t około 5godzin. Efekt - zadowalający! mega! dziś biorę się za halogeny i zobaczymy jaki będzie efekt końcowy.

Mam pytanie do tych co malowali lampy w srebrnym - robiliście także grill? malowaliście czy zostawialiście w oryginale? Mam zamiar maznąć także grill ale jak widzę te załamania i już widze jak męczę sie z tym to zastanawiam się czy warto. Ma ktoś zrobione zdjęcie?
http://zapodaj.net/dfaf2705877ae.jpg.html

Ostatnio edytowane przez Larrond ; 14-05-2014 o 07:38
Larrond jest offline   Odpowiedź z Cytatem