Temat: [Mondeo 2000-2007] Światła dzienne-zdjęcia
View Single Post
Stary 16-05-2014, 08:46   #203
Sospol
ford::beginner

Model: Mondeo MK3
Silnik: TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Światła dzienne-zdjęcia

Cytat:
Napisał Mariusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Działa to tak, jak na tym filmiku:
https://www.youtube.com/watch?v=qgdqNrkkN-c
... mnie się podoba, montaż jest prosty czy trzeba do tego "fachowca" ?

... jaki czas montażu ?

Bump:
Cytat:
Napisał grodek75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wrzuć w google hasło "moduł sd-2 mondeo mk3" to wyskoczą Ci zdjęcia.
Ja taki filmik znalazłem na YT: http://www.youtube.com/watch?v=aMi9PfQZh-0
Niezależnie od tego na jaki się zdecydujesz efekt jest taki sam. Ja wziąłem moduł droższy, ale w 100% wodoszczelny co przy montażu pod maską jest moim zdaniem ważne, bo słyszałem już o zwarciach przy tych tańszych. Oprócz tego podłączyłem to do skrzynki z bezpiecznikami tak, ze wystarczy wyjęcie 1 bezpiecznika i system jest zdezaktywowany żeby żaden diagnosta się nie przyczepił na badaniu technicznym.
Uważam, że jest to jeden z lepszych sposobów na zrobienie sobie dziennych bez obwieszania samochodu jak choinki jakimiś mniej lub bardziej udanymi LEDami.
Oczywiście pomijam tu kwestię prawne, bo każdy montujący SD-2 czy jakikolwiek jego odpowiednik powininen mieć świadomość, że jest to niezgodne z przepisami i teoretycznie można za to stracić DR.
Oczywiście bardzo teoretycznie, bo jeszcze nie słyszałem żeby komuś się to przydażyło, a jak kiedyś rozmawiałem z policjantem na ten temat to powiedział mi, że prędzej pozabierałby dowody za trzęsące się i mrugające g... chińskie LEDy niż za DRL zrobione ze świateł drogowych.

...dzięki za linka - raczej się zdecyduję na takie właśnie rozwiązanie

p.s.

mam z tego rozumieć, że pełny "lelgal" to nie jest ?

Ostatnio edytowane przez Sospol ; 16-05-2014 o 08:57
Sospol jest offline   Odpowiedź z Cytatem