Temat: [Focus 2011-2014] Realne spalanie wersja benzynowa
View Single Post
Stary 16-05-2014, 11:08   #59
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Realne spalanie wersja benzynowa

Aerostar czy Ty nie przesadzasz?
Co prawda C-max jest ciut wyższy i cięższy, ale w jeździe codziennej nie robi to dużej różnicy. Mnie na codzień spala między 7,9l, a 8,5l/100km zazwyczaj z kompletem płatków - połowa poza terenem zabudowanym i wtedy jak trzeba to cisnę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Przy czym w Łodzi jestem gościem może raz na tydzień, więc korków nie uświadczam, no może poza tymi na rondzie przy A2/A1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak kiedyś zaraz po tankowaniu cały dzień jeździłem po mieście, to średnie spalanie przekroczyło 11l. A Ty masz tylko 8,4l w korkach...
A co do trasy, to szybki przejazd na okęcie i z powrotem ze średnim spalaniem ponad 9,5l/100km i tylko 2 osoby i 2 walizki przy czym powrót w ulewie. No ale tutaj gabaryty C-maxa dodaja jakieś 0,5l więcej.
Przy takim przebiegu jak Twój to mi wyszło średnio 9l na trasie do Krakowa, ale ja nie umiem oszczędzać w trasie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Generalnie ostatnio zauważyłem, że spalanie EB jest wyższe gdy akumulator jest niedoładowany (gdy nie włącza się ASS), czyli u mnie po weekendzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem