Cytat:
Generalnie ostatnio zauważyłem, że spalanie EB jest wyższe gdy akumulator jest niedoładowany (gdy nie włącza się ASS), czyli u mnie po weekendzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
Wydaje mi się, że to bardziej kwestia zimnego silnika niż niedoładowanego akumulatora.
Natomiast co do spalania, to mnie przy oszczędnej jeździe w cyklu miejskim (ale bez korków) pali średnio 7.1 l/100 (zmiana biegu max na 2.5 tys. ob., bez AC), natomiast gdy bardziej go przyciskam to udało mi się uzyskać 8.5 l/100. Oczywiście nie mówię tu o pałowaniu przez cały bak, a o dynamicznej jeździe do 4 tys. ob. i więcej oraz pałowaniu od czasu do czasu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem jak w trasie bo jeszcze nie miałem okazji, ale gdy jeżdżę na tempomacie przy prędkości 80 km/h na odcinku 10 km potrafi pokazać > 7, a potrafi też < 3 l/100 w spalaniu chwilowym. Wiatr, ukształtowanie terenu wpływa na te wskazania dosyć znacząco. Bywa tak, że wydaje Ci się, że jedziesz po płaskim, a w rzeczywistości może być to wzniesienie.