View Single Post
Stary 19-05-2014, 09:50   #5
danielc81
ford::amateur

Model: Ford Focus MK2 2007r
Silnik: 1.6 benzyna 100 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Nierówna praca na LPG - czy to są objawy uszkodzonej cewki?

Cytat:
Napisał domel2-5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Miałem bardzo podobną sytuację jak opisujesz. Jak bym czytał swoje objawy.
Wymiana kabli i świec nie pomogła, padnięta była cewka. Wymiana cewki pomogła. Wszystko ustąpiło.

Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź.
Mogę wiedzieć na jaką cewkę wymieniłeś : Bosch, Beru czy jeszcze inną ?
Ja obecnie mam oryginał Bosch 0 221 503 485

Cytat:
Napisał Q_deu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja w fieście musiałem wymienić cewkę przy ok 120tys przebiegu bo przy wymianie świec się zaczęła rozsypywać... Jeśli masz 125tys+ i 7-letnie auto to nowa cewka nie jest jakąś rozrzutnością chyba... Gdzie serwisujesz instalację w Kaliszu?
Moge wiedzieć jakiej firmy cewkę założyłeś ?
Gaz założyłem i serwisuję w Czekanowie w Hubi-Car.
Mam kilku znajomych którzy zakładali i chwalili. Facet nawet poprawiał po innym zakładzie u kolegi i dał radę. Ładnie montuje, wszystko chowa w fajne miejsca, korek tam gdzie wlew paliwa w cenie. Wydaje sie ogarnięty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał anetta41 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam ja wymieniłam pompę paliwowa ,filtr paliwa ,kable ,swiece ,sonde,a auto jak szarpalo tak szarpie może ktoś miał podobnie bo mi już ręce opadają ....a może to również wina cewki ?
W samochodzie masz LPG ? Szarpanie na gazie czy na benzynie i gazie? Jeżeli na obu to wydaje się, że cewka jest pierwsza do wymiany. Jeżeli na gazie to najpierw na diagnozę podjechać i jeżeli będzie ok z gazem to może wymienić cewkę. Ale nie jestem jakimś znawcą więc może niech się wypowie ktoś, kto się na tym naprawdę zna.
danielc81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem