Cytat:
|
Miałem bardzo podobną sytuację jak opisujesz. Jak bym czytał swoje objawy.
Wymiana kabli i świec nie pomogła, padnięta była cewka. Wymiana cewki pomogła. Wszystko ustąpiło.
Pozdrawiam
|
Dziękuję za odpowiedź.
Mogę wiedzieć na jaką cewkę wymieniłeś : Bosch, Beru czy jeszcze inną ?
Ja obecnie mam oryginał Bosch 0 221 503 485
Cytat:
|
Ja w fieście musiałem wymienić cewkę przy ok 120tys przebiegu bo przy wymianie świec się zaczęła rozsypywać... Jeśli masz 125tys+ i 7-letnie auto to nowa cewka nie jest jakąś rozrzutnością chyba... Gdzie serwisujesz instalację w Kaliszu?
|
Moge wiedzieć jakiej firmy cewkę założyłeś ?
Gaz założyłem i serwisuję w Czekanowie w Hubi-Car.
Mam kilku znajomych którzy zakładali i chwalili. Facet nawet poprawiał po innym zakładzie u kolegi i dał radę. Ładnie montuje, wszystko chowa w fajne miejsca, korek tam gdzie wlew paliwa w cenie. Wydaje sie ogarnięty
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
witam ja wymieniłam pompę paliwowa ,filtr paliwa ,kable ,swiece ,sonde,a auto jak szarpalo tak szarpie może ktoś miał podobnie bo mi już ręce opadają ....a może to również wina cewki ?
|
W samochodzie masz LPG ? Szarpanie na gazie czy na benzynie i gazie? Jeżeli na obu to wydaje się, że cewka jest pierwsza do wymiany. Jeżeli na gazie to najpierw na diagnozę podjechać i jeżeli będzie ok z gazem to może wymienić cewkę. Ale nie jestem jakimś znawcą więc może niech się wypowie ktoś, kto się na tym naprawdę zna.