Cytat:
|
Nie chciałbym psuć koledze dobrego samopoczucia, ale osobiście zetknąłem sie z przypadkiem zatartego na amen Ecoboosta 2.0 240KM przy przebiegu ok. 30k km. Bez ostrzeżenia i bez żadnego powodu. U użytkownika ktory ma szajbę na punkcie sprawności i dbania o auto, ktory był jedynym użytkownikiem auta od początku, ktory zawsze rozgrzewal i studził turbo, etc.
Tak po prostu padł silnik i turbo...
|
No i co? Jakoś mi samopoczucia nie popsułeś. To się może zdarzyć w każdym silniku i w każdym samochodzie. Z pewnością nie jest tak jak niektórzy pisali, że te kosiarki będą padały jak muchy. :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym zatarcie silnika przy takim przebiegu raczej będzie oznaczało wadę fabryczna niż warunki i sposób eksploatacji. Wskazywanie na to, że serwisował go.... - raptem miał jeden przegląd. Gdyby miał wykulane 130 tkm to można by zwalić winę na użytkownika. A tak co , ot czysty przypadek i wada fabryczna wyszła. Całe szczęście, że na gwarancji (oczywiście jeśli ja uwzględnili).