Cytat:
|
Klodis,
A on Ci w ogóle kopcił jak tyle żłopał tego oleju? Chlapał Ci wodą, olejem?
W jakim zakresie obrotów jeździłeś i jeździsz?
Ja właśnie zamówiłem nowe świeczki, bo te zamontowane to jeszcze chyba pierwszy montaż pamiętają, czyli nastukane mają 126 tysięcy.
Gdzieś jeszcze braciak miał kabelek do kompa po jego dotychczasowym Focusie, ale nie może o odnaleźć. Spróbuję jeszcze popatrzeć na błędy jak tylko ten moduł odnajdziemy.
|
Czy kopcił, tak na wolnych obrotach a przy ruszaniu i wyprzedaniu to mgła za mną jakbym jeździł polonezem :-) oczywiście bez urazy użytkowników polonezów. Jak zapalałem na zimnym silniku to z tłumika zostawiał czarną plamę z tłumika na chodniku, jak dodawałem gazu podobnie potrafił zostawić.
Na biegu jałowym jak stałem za samochodem to był nieprzyjemny zapach.
Jeśli chodzi o zakres obrotów, to jak się dowiedziałem ile oleju mi wcina to jeździłem w granicy 2000-3000 tak by jak najmniej oleju wlewać w cylindry.
Wymiana świec, nic ci nie da, na parę km będzie lepiej chodził, ale nic po za tym, świece zalepi i efektywność ich spadnie.
Mój jak kupiłem niby miał 172000km nie czytałem wcześniej opinii o tym silniku, raczej bym się nie spodziewał takiego brania oleju przy takim przebiegu, a tu niespodzianka. Fiata jak kupiłem z przebiegiem 239000km jeździłem od wymiany do wymiany z dolaniem około 1l. sprzedałem jak miał 312000km więc przy tak małym przebiegu nie spodziewałem się takiego kawału od forda, a tu pech.
Cały samochód jest super, tylko męczył mnie ten olej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..