Temat: [C-MAX 2003-2007] 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej
View Single Post
Stary 19-05-2014, 15:51   #115
Aaronik25
ford::average

Imię: Arek
Model: Ford C-Max
Silnik: 1.8 125 KM FF
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej

Cytat:
Napisał klodis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy kopcił, tak na wolnych obrotach a przy ruszaniu i wyprzedaniu to mgła za mną jakbym jeździł polonezem :-) oczywiście bez urazy użytkowników polonezów. Jak zapalałem na zimnym silniku to z tłumika zostawiał czarną plamę z tłumika na chodniku, jak dodawałem gazu podobnie potrafił zostawić.
Na biegu jałowym jak stałem za samochodem to był nieprzyjemny zapach.

Jeśli chodzi o zakres obrotów, to jak się dowiedziałem ile oleju mi wcina to jeździłem w granicy 2000-3000 tak by jak najmniej oleju wlewać w cylindry.
Wymiana świec, nic ci nie da, na parę km będzie lepiej chodził, ale nic po za tym, świece zalepi i efektywność ich spadnie.
No to copy-paste jak u mnie tylko, że ja miałem mieć tylko 120kkm na stanie...
mój nie zostawia jednak takiej czarnej chmury przy wyprzedaniu. Puści bąki ale przy mocnym kręceniu.
Też jeżdżę teraz w tym przedziale, by go nie przeciążać.

A teraz nie zostawia CI mokrej plamy na chodniku na postoju?
Nic dymek nie leciGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.? ech Szcześciarz...

Swieczkom raczej nic się nie stanie.
Tak czy siak te co mam są szrotem.
Czarny nalot jest wyłącznie na gwincie.

A miałem kupić 2.0 TDCi......to nie było
A ten był taki fajny bo nigdzie nie tłuczony (poza małym obtarciem o powierzchni 10cm2, które mam do dziś), czyściutki, nigdzie nic nie zniszczone, boki drzwi bez żadnych wgniotek.
Się Ford popisał z tym silnikiem, żesz kurddde...
Aaronik25 jest offline   Odpowiedź z Cytatem