Temat: [Mondeo 2000-2007] Światła dzienne-zdjęcia
View Single Post
Stary 19-05-2014, 20:31   #206
grodek75
ford::advanced

Model: Mondeo Mk4 GoldX/Nissan Micra K11
Silnik: 2,3l Duratec HE 161KM Automat AWF21/1.4 16V 82KM Automat CVT
Rocznik: 2008/2001
Domyślnie Odp: Światła dzienne-zdjęcia

Cytat:
Napisał Sospol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... mnie się podoba, montaż jest prosty czy trzeba do tego "fachowca" ?

... jaki czas montażu ?

Bump:

...dzięki za linka - raczej się zdecyduję na takie właśnie rozwiązanie

p.s.

mam z tego rozumieć, że pełny "lelgal" to nie jest ?
Montaż jest banalnie prosty. Bez szczególnego pośpiechu zajął godzinę, ale w MK4 samo wyjęcie i ponowne włożenie reflektora to ok 10 -15 minut przy założeniu ze ktoś zna chwyty.
Ja pojechałem do fachowca, ale byłem przy robocie i pózniej sam stwierdziłem ze to wstyd był. Choć z drugiej strony mam podłączone profesjonalnie i tak jak chciałem, a nie tak jakby mi wyszło, a moja praca ograniczyła sie właśnie do wyjęcia i włożenia reflektora Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do legalności - niestety w naszych autach jest to nielegalne bo reflektory główne nie maja homologacji DRL. Niby takie samo rozwiazanie jest stosowane w VW i BMW, ale tam na lampach masz te 3 magiczne literki.
Oczywiście jeszcze nie słyszałem żeby komuś Policja zabrała za to dowód rejestracyjny, a na badanie techniczne sie to dezaktywuje przez odcięcie zasilania i tyle. Moim skromnym zdaniem to najfajniejsze rozwiazanie jakie istnieje w autach nie wyposażonych w fabryczne dzienne i codziennie sie w tym przekonaniu utwierdzam widząc setki chińskich g...nych LED-ów pomontowanych na samochodach, trzesacych sie, migajacych, etc.

Ostatnio edytowane przez grodek75 ; 19-05-2014 o 20:39
grodek75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem