No teraz to mi tedi_k ćwieka zabiłeś!! Chcesz powiedzieć, że mogłem mieć aktywny tempomat w VIDbloku (PCM)? A ja się mordowałem z wgraniem i stresowałem informacją "USTERKA SILNIKA" przez 30 minut bez potrzeby
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. !!
W HEC I GEM zaptaszkowałem, tam było oczywiście pusto.
Nie mam zaptaszkowanego i tempomat działa. Jeździłem i wtykałem sobie na płytce prototypowej przyciski i było ok wszystko. Przykleiłem sobie chwilowo pod przyciski od szyb i powiem szczerze, że genialne miejsce na sterowanie tempomatem. Najwygodniejsze i można używać jednocześnie skręcając kierownicą, co w przypadku kierownicy z tempomatem jest trudne, a na pilocie problematyczne. Aż rozważam, czy nie przerobić tego w to miejsce.
IMG_20140520_194618.jpg IMG_20140520_183554.jpg
Dodam, że się trochę pogubiłem w wgrywaniu pcma. Czy możesz tedi_k jeszcze raz w 4-5 punktach podać procedurę wgrywania. Ja miałem właśnie problem z none-vidblockiem i w pewnym momencie to już nie wiedziałem co źle robię. Ale jakoś wgrałem, jak widać chyba niepotrzebnie.
Bump: Aha co do tego schematu piratus, to ktoś mi ostatnio mówił, nie pamiętam kto, że ten schemat jest zmieniony (+/-) jak już wcześniej wspomniałem. Ale okazało się, że minus to faktycznie ten z rezystancją 120 omów (2 button), a nie ten co ma 300 omów (3 button). Dlatego nie wiem o co tej osobie chodziło i skąd taki wniosek.
Bump:
Cytat:
|
1,8tdci tak mają - potrafi być tempomat już fabrycznie działający (po dodaniu przycisków i zaptaszkowaniu w HEC i GEM) bez zaznaczonego "ptaszka" w VIDblocku..
|
Pozostaje jeszcze jedno pytanie, dlaczego po wgraniu dalej nie mam zaptaszkowanego? Przed to rozumie, ale po?