Cytat:
|
Po zastosowaniu tego specyfiku z odkręceniem nakrętek nie mam większych problemów
|
Kolego w przypadku problemu takiego jak u mnie, jakiekolwiek smarowanie już nie pomaga. Tylko narzynka + nowe nakrętki.
Zawsze smaruję nakrętki/śruby kół i w pozostałych autach nie mam i nie miałem problemów. Obecne mondeo mam jednak "drugą przekładkę opon" i sam wcześniej nie majstrowałem przy kołach. Jak napisałem w pierwszym poście - nie wiem czy problem wystąpił czy tak było już w dniu zakupu - pewnym jest jednak, że zdeformowana nakrętka od jakiegokolwiek smaru lepszą już nie będzie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja preferuję smar miedziany ze słoiczka, nakładany ręcznie - spray za mało daję się kontrolować
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Jednak pomysł z narzynką jest dobry
|
Tylko takie rozwiązanie wydało mi się sensowne jako alternatywa dla wymiany szpilek (alternatywa to złe słowo, bo w przypadku np zerwanej szpili narzynka już nie pomorze, jednak wiecie o co chodzi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )