Cytat:
|
Witam, mam problem z moim autkiem:Fodr Focus 1,6 Tdci 2005r kombi,mianowicie objawy są takie: podczas jazdy zapalają się wszystkie kontrolki na zegarach,autko nie reaguje na pedał gazu a wskażniki na zegarach nie podnoszą się (silnik oczywiście pracuje),komputer wyświetla inf: usterka ukladu wspomagania kierownicy oraz zmniejszenie przyspieszenia,po chwili wszystko wraca do normy i przez kilka kilometrów jest ok,ale niestety często się to powtarza. Byłam u mechanika i stwierdził,że to wina alternatora,który nie ładuje,jest on również zachlapany. Wcześniej myślałam,że te wariacje są wywołane uszkodzonym potencjometrem pedału gazu,oczywiście został on wymieniony,ale awaria pozostała. Czy ktoś miał "taki przypadek"? Czy to faktycznie alternator?
|
Takie objawy jak wymieniłaś mogą pojawić się w przypadku przedliftowych zegarów które często się psują.
U mnie było to samo co u ciebie, dyskoteka na zegarach + usterki : ESP,silnika.wspomagania + plus od czasu do czasu nie działający przez to pedał gazu