Cytat:
|
Nie ma co wróżyć, wywaliło błąd i trzeba się nim zająć. Jeśli po naprawie nie będzie wywalać błędu a usterka dalej będzie trzeba będzie przejrzeć elektrykę, może coś jest z przycinającym egrem - wróżenie z fusów jeśli nie usuniesz podstawy
|
Właśnie przyszło mi do głowy ze podczas wymiany oleju odpinałem 3 wtyczki z kablami bo słabe dojście było do puszki (pokrywy filtra oleju) żeby odkręcić i za pomniałem po uruchomieniu silnika je podłączyć i właśnie wtedy co pamiętam włączyła się kontrolka ESP,i może przez ten nieszczęsny zabieg wleciał jakiś błąd w system kompa bo zaznaczam wcześniej tego ustrojstwa nie było jak kupowałem auto przecież jeździłem robiłem jazdę próbną .Chyba jutro pojadę na komputer do serwisu niech to sprawdza ,ile taki zabieg w serwisie kosztuje ?
próbowałem odłączyć akumulator na 5 minut tak jak kiedyś w mk3 po włączeniu zapłonu włączała się A/C od razu ,wyszukałem na forum żeby na chwile odłączyć akumulator i tak zrobiłem i finał był taki ze problem przeszedł tylko zapisałem w pamięci automatyczne zamykanie szyb i wszystko jest do tej pory ok .
Aha... jeszcze jedno w tylnym kole lewa strona łożysko jest walnięte. Podczas wymiany oleju sugerowałem się tym postem zapodanym przez kopydleusz
http://forum.fordclubpolska.org/show...10#post1894710 ale u mnie weszło równe 5 L ,może źle włożyłem nowy filtr oleju i nie robiłem żadnego odpowietrzania pompy przy włączonym aucie bo nie wiem jak to ma być wykonane ? teraz przychodzi mi wiele myśli do głowy sam nie mam pojęcia co nagle się stało ?