Cytat:
Bo chyba sam pierwszy raz o tym czytam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ta pompa sama się odpowietrza jak uruchomisz silnik, proces jest nie zależny od użytkownika, dla tego rzadko się o tym słyszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., jak wlałeś całe 5 litrów to może być trochę za dużo jak na auto z DPF-em, chyba że masz usuniętego to inna sprawa, jak nie masz to warto zostawić troszkę luzu, ja osobiście staram się trzymać poziom oleju pomiędzy 1/2 a 3/4 , nigdy max, nie w tym aucie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
bagnet oleju wskazuje pomiędzy max i min. tzn. jest ok. Co do DPF nie mam żadnych info o jego usunięciu jestem posiadaczem tego auta od 2 tygodni ale raczej nie było nic usuwane . I jeszcze jedno facet sprzedał mi 6 lit. oleju mówił ze tyle wchodzi w silnik (takie mu pokazywał info komputer podczas zamawiania) chyba ze miał na myśli bagnet pod max.
Po dzisiejszej próbie usunięcia błędu w konwersie (C40168 to inaczej U0401:68 ) został osunięty ale nadal problem istnieje co dalej ? może jakiś czujnik jest zwalony po myjni ?
IMG_20140527_185644.jpg
IMG_20140527_185738.jpg
po usunięciu błędów i jeździe próbnej jak by lepiej ale raz się przydusił potem przez jakiś czas było ok do tej pory ale w Piątek jadę do forda na kompa bo mechanik swoim programem nie mógł wejść we wszystkie opcje czy można zrobić update z mojego softu jest to 0147 ? może by autko poczuło się jeszcze lepiej ?
dzisiaj rano chciałem zrobić przejażdżkę akumulator padł 8.8 v auto podłączyłem na krótko odpalił bez problemów zrobiłem ok 20km bez jakichkolwiek problemów ,zaznaczam dzień wcześniej były błędy wykasowane. i po ok 4 godzinach akumulator nie kreci i na dodatek wywaliło błąd DTC#01 C41568 czy poprzez skasowanie błędów na kompie ( w warsztacie)mogło jeszcze coś się zepsuć ? wygląda na to jakby po zaryglowaniu auta na noc coś pobierało jeszcze prąd ,alarmu nie mam wcześniej bateria trzymała i zawsze odpalał co jest ? już mnie to pudło denerwuje wygląda na to jakby były problemy z elektronika . chyba oddam ten samochód poniewrz ja kupiłem auto takie którym można jeździć a nie co dziennie reperować i sobie nerwy psuć ;( i jeszcze kasę wkładać