Cytat:
|
kolego poddałem twoje stwierdzenia w wątpliwości dlatego, że czujnik temperatury zewnętrznej jest między innymi po to żeby odczytywać warunki zewnętrzne i odpowiednio sterować klimatyzacją jeśli ta jest automatyczna
szyby nie parują zimą bo jest coś takiego w fizyce jak kondensacja. wywieś pranie na mróz a gwarantuję ci, że wyschnie.
jest jeden czujnik na parowniku, który zabezpiecza układ przed zamarznięciem żeby nie uszkodzić klimy i gwarantuję ci, że właśnie on nie pozwoli na pracę sprężarki zimą. temperatura na parowniku nie może spaść poniżej zera stopni a powietrze z zewnątrz może mieć temperaturę poniżej zera zanim przejdzie przez parownik i nagrzewnicę dostając się do wnętrza.
|
Akurat kondensacja to właśnie parowanie szyb. Gdy jest bardzo zimno to i oszranianie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale ja nie chciałem o tym...
Po dłuższym czasie powiem tak. Oboje mamy rację.
Kompresor spręża, a czujnik o którym piszesz nie pozwala na chłodzenie powietrza tylko na mieszanie z wlatującym.
Jak już pisałem czynnik musi być sprężonym i gotowy do pracy. Tylko zimą nie jest używany bo za zimno. Jednak jeśliby nagle zrobiło się w jednej chwili ciepło to jest gotów do pracy. Czyli rozprężania czynnika, który wykonując tą pracę pochłania ciepło oziębiając tłoczone do kabiny. Wynika z tego, że spustowy elektrozawór jest sterowany programem, który bada temperaturę powietrza. Nie wyklucza to jednak tego że kompresor utrzymuje czynnik sprężony. Oboje mamy rację. Może są systemy gdzie kompresor nie działa jak jest zimno niemniej ja mówię o swoim aucie focus c-max.
Podsumowując. Klimatronik zalecam używać cały rok i utrzymujemy w czystości oraz wymieniamy filtr. Gdy za słabo chodzi jedziemy uzupełnić czynnik.
Zależnie od pory roku klima steruje automatycznie tak by uzyskać temperaturę ustawioną w kabinie. Odpowiednio miesza lub schładza powietrze - na zasadzie pompy ciepła.
Porada1: latem ustawiajcie temperaturę max -6 stopni od otoczenia nie więcej bo to nie zdrowe, dążymy do okolic 20/22stopni. Dla 30 stopni na dworzu ustawiamy nie mniej niż 24.
Porada2: gdy w korku smrodzi nam auto przed nami ustawiamy obieg wewnętrzny i lekko uchylamy okno.
Porada3: dla intensywnej wymiany powietrza należy lekko uchylić tylne okno na jakiś czas w czasie jazdy, nadmuch musi działać
Porada4: podczas długiej podróży warto pamiętać by na postoju przewietrzyć auto, klimatyzacja klimatyzacją jednak wietrzenia nie zastąpi.
Jeśli macie zwykłą Klimę i z jakiś powodów wyłączacie ją na dłużej po sezonie, to zalecam wam przed jej uruchomieniem ją odgrzybić, oczyścić dla swojego i pasażerów zdrowia. Grzyby szkodzą nam bardzo przez co urósł mit szkodliwej klimatyzacji. Czysta Klimatyzacja używana mądrze nie szkodzi i uprzyjemnia podróż.
Wiedząc to wszystko rozważcie za i przeciw używania klimatyzacji.
Miłego i rozsądnego używania klimatyzacji.