Temat: [S-MAX 2006-2015] Znane i nieznane tricki
View Single Post
Stary 26-05-2014, 13:26   #511
kolopeter
ford::professional

Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
Domyślnie

Ogólnie to nie do końca czaje jak ten system działa,bo u mnie jeszcze jest automat.z tą minutą też mi nic nie wiadomo. Na płaskim po odpaleniu auta zawsze ruszalem bez pasów i zawsze ręcznie spuszczałem hamulec. Teraz już wiem, że aby go ręcznie nie spuszczac,to muszę zapinac pasy. Już się zaczynam zastanawiać,czy to jest funkcja hla,czy hamulca.... Może niech ktoś napisze jak z tego korzysta, bo już się zagubilemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.u mnie jest jeszcze automat,to nie wiem czy on mnie trzyma na górce,czy Hla,abym nie stoczył się do tylu.

Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalka
Edit.
Teraz poczytalem o Hla i wychodzi na to,że ma podtrzymać ciśnienie w hamulcach przez 1-2 sekundy,abyśmy mieli czas na ruch nogą. A teraz to puszczanie hamulca na płaskim, to może być jednak funkcja hamulca. Podjade później na jakąś górkę i pobawie się. Człowiek się całe życie uczy..... Chyba namieszalemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kolopeter ; 26-05-2014 o 13:44
kolopeter jest offline   Odpowiedź z Cytatem