View Single Post
Stary 27-05-2014, 11:47   #1
gavron04
ford::beginner

Model: FOCUS MK2
Silnik: 1,8
Rocznik: 2006
Domyślnie Zmiana podświetlenia zegarów,nawiewu,wyświetlaczy.

Witam. Posiadam Focusa MK2 z 2008r. Przymierzam się do wymiany podświetlenia w moim focusie. Aktualnie mam oryginalne tj. zielone

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zakupiłem diody https://www.maritex.com.pl/pl/shop/i...ee/13819/11169 , będą wymieniane przy zegarach, radiu, klimie/nawiewie.

Pytanie mam odnośnie podświetlenia komputera przy zegarach oraz wyświetlaczu przy radiu (FORD 6000 CD). Z tego co widziałem to przy wyświetlaczu przy zegarach jest około 6 diód, które podświetlają ten wyświetlacz. Pytanie, czy one są białe i jest nałożony filtr na nie, czy kolor napisów/tła zależy od koloru diód?

Chcę uzyskać taki efekt :

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tj zegary/napisy białe, a wyświetlacze - komputer/radio/klima białe/szare tło + czarny tekst.

Przeglądałem temat na zagranicznym forum, które każdy poleca (około 60-80stron), ale są same zdjęcia, zero opisu jak się zmienia podświetlenie wyświetlaczy w komputerze/radiu.
Pozdrawiam
gavron04 jest offline   Odpowiedź z Cytatem