View Single Post
Stary 27-05-2014, 15:39   #56
Dombek
FCP member

Imię: Dominik
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Zapinanie pasów bezpieczeństwa a wolność wyboru.

Cytat:
Napisał PAFFCIO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ponieważ moje uwagi cały czas odnoszą się do kwestii pozostawienia mi wyboru i prawa do decydowania czyli wolności, (podkreślę boldem, bo wciąż to umyka) wraz z płynącą z tych decyzji odpowiedzialnością i konsekwencjami, a większość argumentów moich szanownych oponentów dotyczy ubezwłasnowolnienia mnie, wynikającego z tego, że ktoś za mnie decyduje, bo wie lepiej, swoje uczestnictwo w dalszej dyskusji uważam za bezcelowe, bo nijak nie potrafię Was skłonić do zastanowienia się nad procesem, będącym przedmiotem sporu, lecz wciąż wracamy do tego, że pasy trzeba zapinać i dyskusji o tym czy to jest dobre czy złe. Nie to jest dla mnie istotne ale nie potrafię jak widać skierować dyskusji na właściwe IMHO tory...
Pomimo moich wcześniejszych wpisów doskonale rozumiem do czego dążysz. Piszesz że ktoś decyduje za Ciebie bo wie lepiej....hmm ale pomyśl ktoś wynalazł pasy i ktoś stworzył takie prawo i na pewno nie zrobił tego hydraulik czy Bożena z warzywniaka tylko myślały nad tym tęgie głowy (choć przyznam że w przypadku naszego prawa to jednak hydraulik zrobiłby to lepiej) wiec jednak chyba wiedzą lepiej. Oczywiście jednak zmienię trochę zdanie że każdy z nas ma wybór lecz nie do końca będzie on zgodny z obowiązującym prawem i jak widać nie wszystkie nasze wybory spotkają się z poparciem w społeczeństwie no i nic nie zrobisz. Jakby ludzie robili co chcą to za kilka lat mielibyśmy samowole na drogach a każdy miałby swój odrębny kodeks drogowy i swoje prawo, kiedyś gdzieś czytałem że,, władza musi trochę trzymać ludzi za,,mordę,, bo jak nie to by się to źle skończyło dla nas samych, niby żyjemy w wolnym kraju.....no chyba jednak nie ale w niektórych przypadkach niech tak zostanie. A co do kodeksu to uważam że jest cała masa innych debilnych przepisów które nie wiadomo czemu nas ograniczają.

Ostatnio edytowane przez Dombek ; 27-05-2014 o 15:42
Dombek jest offline   Odpowiedź z Cytatem