Odp: Zmiana podświetlenia zegarów,nawiewu,wyświetlaczy.
Cześć
jeśli chcesz przylutowywać ręcznie wszystkie przełączniki na kolor.. biały (czy czerwony?)
- jeśli czerwony, najlepiej wymienić przełącznik od świateł na po lifcie i na taki z regulacją jasności podświetlenia. W przypadku gdy nie do końca poprawnie dobierzesz diody czy rezystory będziesz miał regulacje (stary za parę zł sprzedasz) Jeśli na biały, wyciągasz przełącznik, rozbierasz i lutowanko - troszkę roboty z tym jest.
- przełączniki od klimy (również polecam wymianę na po fl) jeśli chcesz zachować obecne lub inny kolorek uzyskać, wyciągasz radio, ramkę, odkręcasz parę śrubek wyciągasz panel klimy, potem, poniżej masz przełączniki od podgrzewania szyby, foteli esp - w zal. od wersji, rozbierasz wszytko i lutowanko.
- włącznik otwierania szyb - lewy odkręcasz go od boczku drzwi, rozbierasz i lutowanie - tutaj nie zastosujesz po fl - chyba, ze przerobisz kostkę (alei tak nie wiem czy nie był inaczej sygnał podawany tzn mniejszą ilością przewodów). Z prawej strony i tył - nie rozbierasz boczków wyciągniesz śrubokrętem włącznik.
- jeśli nadal wytrzymasz i chcesz zmieniać polor podświetlania radia - to czeka Cie prawdziwe wyzwanie, nie wiem czy rozbierałeś kiedyś takie radio ;-)
(ja podjąłem próbę i zrobił bym to ale na serio lepiej zmienić na po fl sony + ramka owal - które kupiłem pół roku później a stare radio sprzedałem)
Piszę ogólnie "rozbierasz" bo zakładam, iż jeśli chcesz sie podjąć takich prac posiadasz umiejętności jak rozebrać i ZŁOŻYĆ pewne rzeczy w aucie.
U mnie z lenistwa zmieniłem parę rzeczy na po fl już z czerwonym podświetleniem.
Licznik można okazyjnie kupić całkiem tanio tylko trzeba szukać - czekać i polować.
|