Sterowanie szybami jeśli masz 4 elektryczne musisz przelutować diody. Wersja po FL komunikuje się inaczej z tylnymi drzwiami, po szynie LIN. Jak nie chcesz wymieniać sterowników drzwi wszystkich, to czeka Cię lutowanie. Panel poliftowy nie zabangla. Tam jest chyba 9 diód od podświetlania guzików w kolorze zielonym lub czerwonym po lifcie i jedna pomarańczowa sygnalizująca blokadę sterowania szybami z tyłu. Diody 3128, kup więcej, bo będziesz musiał wywinąć nóżki na drugą stronę, a są kruche. Ten panel akurat jest prosty.
Przełączniki też łatwo idą, najcięższe jest ich rozebranie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tam diody smd w obudowie 1206.
Najciężej mi poszło chyba z przełącznikiem świateł. Tam są przewlekane diody 3mm, ścieżki dość cienkie były, a lutownica zbyt dużej mocy i sobie tam narobiłem trochę szkód, musiałem poprawiać. Jak nie chcesz kombinować z kolorami, to lepiej sprzedać i kupić poliftowy.
Przy zmianie na kolor biały albo niebieski możliwe, że będziesz musiał przelutowywać też rezystory, żeby świeciło jak trzeba.
Radio, panel i zegary wymieniłem na poliftowe - nie chciało mi się bawić w dłubanie przy tym, poza tym wszystkie trzy są po prostu lepsze od przedliftowych - dużo lepiej wyglądają i działają.