U mnie na liczniku 28 tkm. Wrażenia - nadal zadowolony ale coraz intensywniej zaczynam myśleć o chipowaniu. Jakoś tak te 160 KM zaczyna nie wystarczać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Średnie zużycie na poziomie 7,3 l/100km (70% trasa - drogi krajowe i 30% miasto). Dzisiaj trasa - A2 Poznań-Warszawa. Niestety ulewa i wiatr, dlatego zużycie na całej trasie ok. 9-9,5 l/100km przy prędkości stałej ok. 150-160 km (tylko proszę o nie biczowanie - spieszyłem się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Głośność silnika zagłuszana szumami opon i wiatru. Silnik trochę słychać przy mocniejszym przyspieszaniu powyżej 2 tys. obr/min. Prowadzenie nawet podczas ulewy bezpieczne i stabilne.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Miałem okazję przejechać się octavią III 1,8 160KM. Samochód prowadzi się podobnie do mondziaka, choć jest mniejszy (czytaj węższy). Ale nie to najważniejsze. Chodzi o spalanie. Przy takim samym stylu jazdy zużycie na poziomie 6,4-6,5 l/100km. Trochę się zdziwiłem.