Temat: [Focus 1998-2004] Trzęsie budą przy przyspieszaniu
View Single Post
Stary 28-05-2014, 20:39   #1
Redzio
ford::beginner

Model: Ford Focus mk1
Silnik: 18 TDCI
Rocznik: 2004
Arrow Trzęsie budą przy przyspieszaniu

Witam. Jestem prawie szczęśliwym posiadaczem Forda Focusa mk1 z roku 2004 z silnikiem 1.8 TDCI. Przy zakupie autka widoczny był jeden problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Metaliczne stuki przy odpalaniu. Uczciwy sprzedawca powiedział, że jest to wina słynnej w tdci dwumasy. Niezwłocznie po kupnie autka pojechałem do Luk Polska i zakupiłem komplet koło dwumasowe zacisk itp. I tu pojawił się problem, że sam nie dałbym rady tego zrobić to oddałem auto do znajomego mechanika, który za 100 złotych zadeklarował się wymienić wadliwy sprzęt. Po niecałych 2 dniach odebrałem moją Foczkę. Lecz przy odbieraniu autka mechanik powiedział, że trzęsie budą przy przyśpieszaniu. Rzeczywiście trzęsie. Czytałem o tym byłem u niego i on i ludzie mówią, że jest to półoś. Ale przed wydaniem kolejnych pieniędzy zapytałem innego mechanika jak to, że było sprawne i nagle nie jest. Powiedział on, że półoś może być źle założona? Jest w ogóle taka możliwość? Ale okazało się również, że metaliczne stuki nie ustały. Wcześniej było bicie w pedał sprzęgła, metaliczny stuk przy gaszeniu teraz nie ma pozostało odpalanie mechanicy mówią, że jest to wina rozrusznika(kręci za długo). Przepraszam za opisanie całej historii ale wydaje mi się, że tak jest lepiej. Dziękuję za ewentualną pomoc
Redzio jest offline   Odpowiedź z Cytatem