View Single Post
Stary 30-05-2014, 12:24   #293
jacekn8
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 115KM Econetic
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: [mk3][mk4]Forscan - program do diagnostyki i nie tylko

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To nie da jednoznacznej odpowiedzi czy sprężarka nie wytwarza ciśnienia bo jest uszkodzons czy tez nie ma czynnika.
Ale np. możesz sobie zapamiętać wartość ciśnienia na wyłączonej klimie w momencie jak jest układ całkowicie sprawny. Ja mam w tej chwili sprawny i z tego co pamiętam ciśnienie w układzie jest coś koło 7,8 bara. Jak włączę klimę to oczywiście ciśnienie rośnie. Kiedyś jak będę miał problemy z klimą to podłącze kompa i zobaczę czy dalej jest 7,8 bara w spoczynku czy inaczej. Dzięki temu będę mógł wywnioskować wiele przypadków.
Cytat:
Napisał Kalik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chodzi dokładnie oto czy w przypadku gdy przerwany jest jakiś kabel, bądź uszkodzony czujnik, bezpiecznik lub przekaźnik, to forscan wypluje jakieś błędy?! W warsztacie na diagnozie nic nie wyskakiwało i mechanik stwierdził, ze prawdopodobnie sprzęgło sprężarki poszło lub uszkodzony jest sam kabel zasilający sprężarkę...
No nic za chwile sprawdzę czy miał racje( mam nadzieje, ze to kabel ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy wypluje błędy to tego nie wiadomo. Dużo zależy od zasady działania określonego czujnika.
W tym warsztacie to co podłączali że nic nie wyskakiwało, bo jak jakiś uniwersalny "shit" to w 90% normalka że nic nie wyskoczy bo nie dostanie się na MS-CAN na której jest moduł klimatyzacji. W takich przypadkach darmowy FORScan z przerobionym ELMem za 3 dychy potrafi więcej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jacekn8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem