Cytat:
To nie da jednoznacznej odpowiedzi czy sprężarka nie wytwarza ciśnienia bo jest uszkodzons czy tez nie ma czynnika.
|
Ale np. możesz sobie zapamiętać wartość ciśnienia na wyłączonej klimie w momencie jak jest układ całkowicie sprawny. Ja mam w tej chwili sprawny i z tego co pamiętam ciśnienie w układzie jest coś koło 7,8 bara. Jak włączę klimę to oczywiście ciśnienie rośnie. Kiedyś jak będę miał problemy z klimą to podłącze kompa i zobaczę czy dalej jest 7,8 bara w spoczynku czy inaczej. Dzięki temu będę mógł wywnioskować wiele przypadków.
Cytat:
Chodzi dokładnie oto czy w przypadku gdy przerwany jest jakiś kabel, bądź uszkodzony czujnik, bezpiecznik lub przekaźnik, to forscan wypluje jakieś błędy?! W warsztacie na diagnozie nic nie wyskakiwało i mechanik stwierdził, ze prawdopodobnie sprzęgło sprężarki poszło lub uszkodzony jest sam kabel zasilający sprężarkę...
No nic za chwile sprawdzę czy miał racje( mam nadzieje, ze to kabel ) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Czy wypluje błędy to tego nie wiadomo. Dużo zależy od zasady działania określonego czujnika.
W tym warsztacie to co podłączali że nic nie wyskakiwało, bo jak jakiś uniwersalny "shit" to w 90% normalka że nic nie wyskoczy bo nie dostanie się na MS-CAN na której jest moduł klimatyzacji. W takich przypadkach darmowy FORScan z przerobionym ELMem za 3 dychy potrafi więcej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.